Traditioner

Fastelavn

Fredagen inden fastelavn eller om mandagen holder vi fest.

I vuggestueafdelingen holder vi en ”stille” fastelavnsfest. Børnene må gerne være klædt ud, hvis de har lyst. Børn og voksne samles for at synge fastelavnssange og hygge sig. Der slås katten af tønden i fællesrummet for vuggestuebørnene. De voksne er klædt ud.

I børnehaveafdelingen er alle børn (dem der vil) og voksne klædt ud. Vi slår katten af tønden og vi kårer kattedronning og kattekonge.

Vi slutter festen med at spise frokost, hvor børnene får serveret pølser og brød. Om eftermiddagen er der boller til frugt.

Lucia

De ældste børn går i Luciaoptog.  Det er den ældste pige, der er luciabrud, de øvrige er terner. Vi har hvide kjortler, som børnene låner til luciaoptoget.

Børnene har i forvejen øvet sig på sangen og på at gå "i optog" samtidig med, at de skal synge. Det kræver stor koncentration, og de bliver rigtigt gode til det.

Vi vurderer fra år til år, om Lucia skal være om morgenen eller eftermiddagen.

Gamle børns dag

I løbet af juni måned har vi ”gamle børns dag”.

Det er for de børn, der er startet i skole i maj. Børnene får en indbydelse tilsendt og fremmødet plejer at være stort. Vi henter de børn, der går på Kongevejens Skole ved 14 tiden, børn der går på andre skoler kommer forældrene med.

Børnene er med til frugt og der er tid til at fortælle om alt det nye i skolen og SFO´en.

Der er også tid til at lege med de gamle kammerater inden forældrene henter børnene mellem 15.30 og 16.30. Forældrene har som regel tid til en kop kaffe og en snak med ”det gamle” personale.

En dag alle ser frem til i børnehavegrupperne.

Skildpaddeløb

Skildpaddeløbet er for de ældste børn i børnehaven og afvikles i oktober inden efterårsferien.

Børnene træner i september og begyndelsen af oktober ca. 1 - 2 gange om ugen.

Den dag løbet afvikles er der opløb på plænen ved Åbrinken. De øvrige børnehavebørn og mange forældre / bedsteforældre står ved målet og hepper, når børnene kommer løbende.

Der er diplom og medaljeoverrækkelse til alle børn for velgennemført træning og løb.